Sedumdak kosten

Je wil graag zelf een sedumdak aanleggen. Alleen je wil wel graag weten waar je aan moet denken qua sedumdak kosten. Je moet natuurlijk wel zeker weten dat het kostenplaatje binnen je budget past. De kosten zijn van een aantal zaken afhankelijk. Bijvoorbeeld het type dak dat je groen gaat maken. Is het een schuindak of een platdak? Welk soort vetplant wil je gebruiken om het dak groen te maken? Ga je het helemaal zelf doen of laat je door iemand het dak aanleggen? Dit soort keuzes zijn allemaal bepalend voor het kostenplaatje. Een exacte prijs kunnen we hierdoor niet geven, maar we kunnen je wel een indicatie van de kosten geven.

Wat zijn ongeveer de kosten voor een groendak?

Als je een sedumdak helemaal zelf gaat aanleggen moet je denken aan ongeveer € 39 per m2. In de praktijk kan jouw dak goedkoper of duurder uitvallen. Dit ligt eraan wat voor een soort dak je aanschaft. Daarnaast kunnen ook de materialen verschillen. Als je de aanleg zelf gaat doen, dan kan je alle materialen los kopen, een doe-het-zelf pakket aanschaffen of een cassette. Een cassette is meestal de duurste oplossing, maar wel de eenvoudigste. Dit soort keuzes kunnen bepalend zijn voor de kosten van een sedumdak. Daarnaast kan ook de hellingshoek invloed hebben. Als je een heel schuin dak hebt ben je al snel veel meer geld kwijt. Of wat als de dakconstructie van je woning het gewicht niet aankan? Je zou dan eerst de constructie moet verstevigen voor je een groendak kan aanleggen. Dit zijn allemaal punten die van invloed kunnen zijn op de prijs. Hierdoor kunnen we nooit een exacte prijs geven voor jouw dak.

Hoeveel kost het laten plaatsen van een groendak?

Als je niet zelf het dak opgaat, dan ben je al snel meer geld kwijt. Het is voordeliger om een sedumdak zelf aan te leggen. Je moet denken aan gemiddeld € 55 tot € 65 per m2 als je iemand het dak laat aanleggen. Deze kosten kunnen ook afhankelijk van het type dak verder oplopen. Niet alleen het soort dak maakt de aanleg duurder, maar ook de locatie. Is jouw dak lastiger te bereiken door bijvoorbeeld obstakels? Voor de plaatsing kunnen dan extra kosten in rekening gebracht worden. Bijvoorbeeld als het dak op een plek geplaatst moet worden die onbereikbaar is voor auto’s. Het grote voordeel van laten plaatsen is dat je zeker weet dat alles goed gebeurd. De expert controleert vooraf het dak en weet precies welke lagen er nodig zijn. Afhankelijk van het formaat dak ben je eigenlijk bijna altijd minimaal € 1000 kwijt voor het laten plaatsen van een sedumdak.

Hoe kan je exact uitrekenen wat een sedumdak gaat kosten?

De exacte prijs kan je natuurlijk laten uitrekenen. Als je het zelf gaat uitvoeren is dit niet heel moeilijk. Je berekend eerst hoeveel m2 jouw dak is. Vervolgens pak je de prijs van de doe-het-zelf pakketten voor jouw type dak. Bij het pakket staat aangegeven hoeveel m2 eraan sedum is inbegrepen. Daarna kan je precies uitrekenen hoeveel geld je kwijt bent. Dit kan natuurlijk ook met de cassettes waarbij alle lagen zijn inbegrepen. Je hoeft er alleen nog een zak grind bij op te tellen en je hebt de exacte prijs. Voor het laten plaatsen van een groendak kan je het beste een offerte aanvragen voor de exacte sedumdak kosten.