Sedumdak laten aanleggen

Het is logisch dat je er niet heel veel zin in hebt om zelf het dak op te gaan. Veel mensen voelen zich niet bepaald op hun gemak bovenop het dak. Een groendak aanleggen is meestal op een aardige hoogte. Ondanks dat het aanleggen van een nieuw dak heel eenvoudig is kost het wel wat moeite om je angst te overwinnen. Je kan ook een sedumdak laten aanleggen, waardoor je zelf het dak niet meer op hoeft. Uiteraard kost het wel meer geld, dan zelf een dak aanleggen. Ondanks dat het meer geld kost hebben een groot aantal woningeigenaren dit wel voor over. Vooral als ze kijken naar de hoogte van het dak. Daarnaast weet je ook zeker dat de klus goed gebeurt als je de klus uitbesteed aan een groendak expert.

Laat je dak controleren voor je aan de slag gaat

Als je een sedumdak laat aanleggen moet het dak natuurlijk wel bestand zijn tegen het extra gewicht. De meeste woningeigenaren denken dat elk dak geschrikt is voor een sedumdak. Helaas blijkt dit in de praktijk vaak tegen te vallen. Op het dak komt al snel een extra gewicht van 75 kg per m2 te liggen. De meeste daken zijn hier wel tegen bestand, maar er is ook nog altijd een deel dat het gewicht niet kan dragen. Een bouwkundige kan voor je controleren wat de maximale draagkracht van je dak is. Als je de aanleg van je nieuwe dak laat uitbesteden kan je erop rekenen dat je dak niet instort. Je weet zeker dat het goed zit. Als je dit zelf gaat doen, dan moet je eerst uitzoeken wat de maximale draagkracht van je dak is.

Laat jouw dak door een expert ontwerpen

Natuurlijk heb je jezelf wel ingelezen over sedumdaken, maar je bent echt geen expert. Je weet wel dat er meer dan 250 verschillende sedumplanten zijn die geschrikt zijn voor een groendak. Door verschillende planten met elkaar te combineren krijgt je dak een unieke uitstraling. Elke plant heeft ook zijn eigen bloeiperiode. Door de planten met elkaar te combineren kan je dak van april tot oktober in bloei staan. De bloemen hebben allemaal hun eigen kleur, waardoor het dak er telkens weer anders uitziet. Door een expert jouw dak te laten ontwerpen ziet je dak er iedere dag weer anders uit. Je hebt zo je eigen stukje natuur op je dak.

Binnen een dag is jouw dak groen

Als je zelf een groendak gaat aanleggen en je dit nog nooit gedaan hebt, dan kost je dit al snel een weekend. Je bent ook nog eens afhankelijk van het weer. Het is natuurlijk gevaarlijk om in de stromende regen een nieuw dak aan te leggen. Helemaal als je er niet zo ervaren in bent. Als je een expert laat langskomen, dan regelen ze binnen 1 dag een groendak. Ze weten hoe ze jouw project moeten aanpakken en gaan hier dan ook meteen mee aan de slag. Het eindresultaat is direct zichtbaar en je kan meteen genieten van je nieuwe dak. Voor vertrek zal de expert je dak ook natmaken voor de worteling. Je hoeft dit zelf niet meer te doen. Alles wordt voor je geregeld en binnen een dag heb je een prachtig sedumdak.

Hoeveel geld ben je kwijt voor een nieuw sedumdak?

Je twijfelt tussen zelf een sedumdak aanleggen of het laten uitbesteden aan een expert. Als je een expert inschakelt weet je zeker dat de klus goed gebeurt. Daarnaast hoef je zelf het dak niet op. Het enige nadeel zijn de kosten. Je bent een stuk duurder uit om het dak aan te laten leggen. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk om de klus zelf uit te voeren. Je moet het alleen wel durven om het dak op te gaan en zeker weten dat je dak de constructie kan dragen. Als je een doe-het-zelf pakket besteld heb je alle benodigde lagen en kan je er dus geen één meer vergeten. Daarnaast zit er een duidelijke instructie bij voor het plaatsen van een sedumdak. Ondanks dat het allemaal heel eenvoudig is overweeg je toch om het uit te besteden. Een sedumdak laten plaatsen kost gemiddeld tussen de € 55 en € 65 per m2. De kosten kunnen hoger oplopen afhankelijk van je type dak en de locatie. Het aantal m2’s kan ook meetellen. Als je het project zelf gaat uitvoeren kost het dak je ongeveer € 30 per m2. Dit is ook afhankelijk van het type dak en de dakbedekking die je gebruikt.

Direct een sedumdak laten aanleggen

Wil je exact weten hoeveel het kost om een sedumdak aan te laten leggen? Of wil je direct iemand laten langskomen om de klus te klaren? Vraag een offerte aan bij sedumdak.info. Dit zijn de experts in Nederland op het gebied van groendaken. Je krijgt bij hun ook garantie op de aanleg van het dak en eventueel kan je ook meteen een onderhoudscontract afsluiten. Alles is zo direct geregeld voor jouw nieuwe sedumdak.